Şehit Osman Gazi ÇETİNGÖZ Anadolu İmam Hatip Lisesi


Vizyon: Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirecek yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizin başta ilahiyat fakülteleri olmak üzere diğer fakültelerini ve bölümlerini kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; islam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan diyanet işleri başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir.

Misyon: Güvenli ve huzurlu bir ortamda, öğrenmeyi öğrenen, kendine güvenen, sorumluluklarının bilincinde, dini,milli ve ahlaki değerlere sahip, dayanışmaya girebilen, kendine ve başkalarına saygılı, hoşgörü sahibi,insan haklarına saygılı, hoşgörü sahibi, insan haklarına saygılı,başarılı bireyler yetiştirmektir.

Başarılar:

Saatler: 8:40- 16:00
Isınma: DOĞALGAZ
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İNGİLİZCE - ARAPÇA
Sportif Etkinlikler: OKUL FUTBOL TAKIMI BİREYSEL SPORLAR GÜREŞ,
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4006
Proje Çalışmaları: TÜBİTAK 4006
Kontenjan Bilgileri: TOPLAM 204 ERKEK ÖĞRENCİ (60 ADET DEVLET PARASIZ YATILI ÖĞRENCİ KONTENJANI DAHİLDİR.)
Diğer Hususlar: OKULUMUZUN 2019-2020 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA TAMAMEN ÖĞRENCİLERİMİZDEN OLUŞTURULMUŞ TAM TEŞEKKÜLLÜ MEHTER TAKIMI BULUNMAKTADIR.

Telefon - 0 262 229 69 27

Belgegeçer - (262) 239 0507

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://derinceihl.meb.k12.tr

Adres - FATİH SULTAN MAH. ÖZLEM SK. NO 6 DERİNCE / KOCAELİ

Öğretmen :23
Öğrenci :186
Derslik :11
Konferans Salonu :1
Spor Salonu :4
Fen Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2276
Revir:1
Öğretim Şekli :TEKLİ EĞİTİM

Yerleşim Yeri - FATİH SULTAN MAHALLESİ ÖZLEM SOKAK NO:6 DERİNCE /KOCAELİ

Adres - FATİH SULTAN MAH. ÖZLEM SK. NO 6 DERİNCE / KOCAELİ

Ulaşım İzmitten gelenler için 118,128,111,147 No´lu Şehiriçi Otobüsleri, Derince Merkezden gelenler için 118,128,111 No´lu Hatlar, Çınarlıdan gelenler için 147 No´lu Hat ve Yenikentten gelenler için 101 ve 103 No´lu hatlar okulumuza gelmektedir. (NOT : BU OTOBÜS HATLARINDA VE GÜZERGAHLARINDA ZAMAN ZAMAN DEĞİŞİKLİKLER OLABİLMEKTEDİR. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ´NİN 153 NOLU TELEFONUNU ARAYARAK TEYİT ETMENİZ GEREKMEKTEDİR. HAT VE GÜZERGAH DEĞİŞİKLİKLERİNDEN OKULUMUZ SORUMLU DEĞİLDİR.)

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Derince Merkeze 3 km Yenikente 1 km uzaklıkta okulumuz yer almaktadır.